Thursday, May 1, 2014

Påskafton i DC

I lördags förra veckan sprang Charlotte in i badrummet när jag borstade tänderna och sa "Elina och jag tänkte åka in till DC typ nu, ska du med?" Självklart svarade jag ja och tänkte att det är ju dumt att missa en sån chans. Tyvärr blinkade batterisymbolen på systemkameran, så här kommer en drös med mobilbilder (plus en del bilder tagna av Charlotte och Elina).

Efter att ha bott i DC den här våren tycker jag alla träd borde vara rosa jämt.

Jag, Charlotte och Elina tog metron till Union Station för Charlotte skulle byta ett par skor och eftersom vädret var så fint så gjorde det inget att gå en bit till caféet vi skulle äta lunch på.

På Elinas rekommendation gick vi till The Corner Bakery och jag åt en ham and cheese grilled panini och en fudge brownie och drack en chai latte. Väldigt gott, men jag har fortfarande lite svårt för det här med chips till maten så jag lämnade de. Vi pratade om Sverige och USA och vad vi saknar och kommer sakna och människor och kläder och fuskbyggen tills vi var proppmätta.

För då var det nämligen dags att turista oss rejält! Här ser ni The Capitol. Klicken av rosalila visade sig vara brudtärnor, brudparet stog lite längre bort och fotade under de rosa träden. Gulligt. Fun fact: Ingen byggnad i DC får byggas högre än The Capitol för den ska synas i hela staden.

Vi hittade ett helt hav av tulpaner.

Tyckte skylten såg så himla fin ut med trädet. Som sagt: alla träd borde vara rosa.

Älskar blommor.

På andra sidan av The Capitol såg det ut så här och jag kände genast att trapporna var för bra för att inte ta en "jag-har-tagit-över-världen"-bild på. Lyckan alltså <3

Den obligatoriska "titta-vad-jag-hittade"-selfien. Ps. Mitt läppstift är Revlon's Just Bitten Kissable Lip Balm Stain i nyansen Smitten och det är i den bästa färgen.

Sen gick vi tvärs över gatan till Supreme Court och jag fangirlade lite för Legally Blonde 2 är en av mina favoritfilmer.

Vi blev utskällda av en vakt för att jag lämnat rullstolen och gått upp för trappan på Supreme Court (heja mig!) för jag måste tydligen vara inom 10 feet av rullstolen hela tiden. Hur tänker de då att jag ska gå upp för trappan undrar jag?


Så då gick vi till Botanic Gardens istället och kikade lite på fina växter och lyssnade på Beethoven en stund. Det var så himla varmt och kvavt ute och det var ännu varmare där inne plus nära till stängningsdags så vi stanna inte så länge. Ville bara ta med mig detta piano hem, så himla fint!

Hej hej, här är vi i djungeln.

"Vi låtsas som att vi är vilse i djungeln" sa jag och detta blev resultatet. Charlotte verkar gilla tanken på det, medan jag och Elina är lite mer tveksamma.

Alltså hur fint?!

Skulle kunna bo här.

Efter besöket på Botanic Gardens gick vi vidare till The Mall där vi (och resten av DC area invånarna kändes det som) köpte vatten och gick sedan förbi Washington monument och fortsatte mot Lincoln Memorial för att hälsa på honom. Här typiskt turist-posar jag.

Här är jag och Elina och Lincoln himself. Jag var så himla lycko-pirrig i hela kroppen för jag hade bestämt mig för att gå upp och inte missa något och det gjorde jag också så jag var tvungen att dansa lite. För ett par år sedan kunde jag inte gå och här är jag nu och det är klart att jag ska gå och det var bara så himla skönt att inse kontrasten. Utsikten därifrån över spegeldammen och monumentet var verkligen så himla överväldigande tillsammans med den insikten (jag är här! jag klarar det!) att jag höll på att börja gråta av stolthet.

Efter vi kikat på Lincoln Memorial var vi helt slut i både kroppar och huvud och promenerade hela vägen tillbaka till Metro Station för att åka hem igen och sen var det slut på den mycket bra plugg-paus-dagen. Tycker vi avslutar med denna bild som vi tog på väg till Botanic Gardens, en selfie med Einstein! Det trodde jag aldrig! Vi tänkte att det här var bara för bra för att vara sant, och tog en riktig turistselfie. Fun fact: tydligen är det så att om man tar på Einsteins näsa så höjs ens IQ med 10. Jag nådde inte upp men tänkte att det gör nog inte så mycket ändå.

Och det var alla bilder från en underbar lördag i DC. Så skönt att bli av med stressen och pressen av tentor, presentationer, artiklar och noveller som ska skrivas, researchas, planeras och analyseras. Jag måste åka in och besöka alla platser igen och ta ordentliga bilder med systemkameran för herregud, vilken underbar stad jag bor i. Jag hade en så himla bra dag med Charlotte och Elina och jag är så himla glad att jag lärt känna dem. <3

No comments:

Post a Comment